mandag 10. desember 2007

One night in Bangkok og paraplydrinker på stranden

”One night in Bangkok” heter den mest kjente sangen fra musikalen Chess. Vi fulgte rådet og tok nettopp EN natt i Thailands hovedstad med rundt 6 millioner innbyggere. Vår korte visitt ble vel litt preget av at vi hadde sittet et ukjent antall timer på en trang buss på en humpete jordvei over grensen fra Kambodsja til Thailand. Noe slitne var vi, men vi klarer jo å ha det hyggelig likevel. Uansett, så kom vi fram lørdagskveld til et festpyntet Bangkok. Hvorfor? Den Thailandske Kong Rama den 9. fylte nemlig 80 år den 5. desember. Jeg er usikker på hvor lenge de har tenkt å feire han, men de holdt nå fortsatt koken disse to dagene. Måten de feirer på er å lyse opp gatene med masse lys og kle seg i gule tennis-skjorter. Så det kan virke som om ingen har skiftet klær den siste uken. Gulfargen er for å hedre kongen som ble født på en mandag, og mandagens farge er gul i Thailand. Etter å ha sittet over 60 år på tronen har denne kongen oppnådd en såpass høy status at han har blitt et normalt tapetsubstitutt i de fleste thailandske hjem.

Med vår høytragende grønne profil, samt smått lei av humpete grøfteveier, fant vi det for godt å fly videre fra Bangkok til Krabi på søndagen. Nå er vi klar for å tilbe solen de resterende dagene, så det var litt irriterende å ankomme en regnbefengt flyplass. Etter litt fram og tilbake fant vi ut at vi skulle finne oss en litt øde plass et stykke utenfor Krabi med en koselig strand, der det skulle være mulig å slappe av/skrive ferdig oppgave (stryk det som ikke passer). Så nå ser jeg fram mot late dager, mye sol, bøker og pina kolada på stranden. Det andre lyset på adventsstaken er tent, så nå er det skikkelig julestemning her i bungalowen.


Koslig spisested i Bangkok

Tatt på fersken: Kong Rama 9. er en folkelig konge med akkurat de samme banale behovene som oss andre… Dette blir dokumentert i utallige forskjellige bilder som pryder Thailand i desember.

Ingen kommentarer: