mandag 5. oktober 2009

Indias IT-hovedstad på bakkenivå



I går og i dag ble det en hel del blogginnlegg i samme slengen grunnet ubegrenset tilgang på bærbar data, kombinert med internettsølibat fram til nå. Før jeg dro var jeg overbevist om at hvert gatehjørne hadde internett-tilgang, men selv om Lonely planet-guideboka vår sier at internettkafeer spretter opp overalt som paddehatter i Delhi, vil jeg etter de siste dagene ganske hardnakket påstå at bokas forfattere tok seg visse kunstneriske friheter da de skrev det. Så da gjenstår å se hvor ofte det kommer oppdateringer her, men komme skal de, om så i ujevn kengurufart.

Vi har nå tatt fly fra Delhi og kommet oss til Indias IT-hovedstad Bangalore, eller Bengaluru som vel er det korrekte navnet nå, og her er ikke internettilgang noe problem. Byen ser ganske så mye mer moderne ut enn Delhi, varmen er ikke fullt så hissig og her har vi til og med trådløst internett på hotellet. Men selv om byen er vestlige IT-selskaper sin outsourcingsfavoritt, huser Indias senter for romfart (som har planer om å sende en mann til månen rundt 2020) og i mange sammenhenger er symbolet på Indias økonomiske vekst de siste årene, er det nok en del som har stått på stedet hvil de siste årene i byen. For eksempel det lokale markedet som vi besøkte i dag.

Jeg har ikke vært klassens ivrigste på å ta bilder på denne turen. Men på dette markedet var det mange fotogene og fargerrike folk, som jeg legger ut noen bilder av her.

På onsdag går turen videre til Mangalore/Manipal der vi blant annet skal besøke to skoler over en ukes tid. Halvparten av vår 12 elever+2 lærere store reisegjeng skriver blogg, dette er jo tross alt journalistikk og info-studenter, så det er forhåpentligvis mye bilder og gode observasjoner der. Linkene til disse bloggene ligger på menyen til høyre, og her:
Mathias sin blogg
Sandras blogg
Siljes blogg
Ida Amelie sin blogg
Renee Sabines blogg
Maikens blogg









Ingen kommentarer: