søndag 4. oktober 2009

Ny i Delhi

Onsdag/Torsdag.
Da har vår India-tur forlatt startblokken, kastet loss og heist seil. I det hele tatt, vi har kommet oss vel fram til Delhi, nærmere bestemt New Delhi, som bare er en litt mindre og nyere del av hovedstaden som med stort og smått huser rundt 15 millioner indere. Eller var det 10 eller 20?Befolkningstallene fra storbyer i India kan ofte virke som ren gjetning. Mange lever i slummen eller gatelangs, og mange sesongpendler fra landsbygda. Delhis øverste minister" Sheila Dikshit (forøvrig et fantastisk navn) bør kanskje be alle sine innbyggere om å la seg innskrive i manntall.

Turen hit har gått overraskende greit. Ingen bortkomne sekker eller personer, hyggelig passkontrollører, taxier som kjører dit de skal samtidig som de gir oss en kjapp innføring i hvor godt regelløs trafikk kan fungere. Hva skal man med vikeplikt når den størstes rett fungerer like bra? En skulle tro at trafikk basert på slike regler var ganske farlig. Men da jeg spurte en taxi-sjåfør om det var mange trafikkulykker i Delhi kunne han berolige meg med at, nei, det var ikke så mange trafikkulykker. Men ganske mange personer blir truffet av biler, da, la han til.

Dagstemperaturen kommer visstnok opp i klamme 38 grader, og jeg har allerede funnet ut at alle de genserne jeg pakket med meg, sannsynligvis ikke vil bli brukt mer enn en gang i løpet av turen, nemlig som soveposesubstitutt da vi overnattet på gulvet på Gardermoen for å rekke det morgenfriske flyet vårt med kurs for Amsterdam/Delhi.


Vår flotte overnattingsplass på lekeområdet på Gardermoen.

2 kommentarer:

Torger Åge sa...

Trodde et øyeblikk at flyet på bildet var privatflyet Hivolda chartret til sine toppstudenter... ;)

Magnus Wright Jacobsen sa...

Hehe, ja det hadde vært noe. Nei Lånekassa støtter de merkeligste ting, men ikke privatfly. der går lissm grensa.